ARTICLES

És moment de compartir, avançar davant els reptes del canvi climàtic, hem d’arribar a tots els racons possibles i sintonitzar-nos per generar accions comunes, pel be comú de totes les persones. A Matadesphera ens sumem al missatge, barreja d’esperança i d’alarma, i fem un pas endavant per fer possible el repte de frenar l’escalfament del planeta.

Com afecta el canvi climàtic als boscos?

L’escalfament global no juga a favor dels ecosistemes i els boscos són uns dels principals afectats per aquesta causa que afecta a tot el planeta.

Quina és la relació entre la biodiversitat i les pandèmies?

L’evidència de preservar la biodiversitat com a mètode de prevenció pel futur del planeta i de la humanitat és cada vegada més contundent.

Per què no hem de netejar els rius?

 Els rius són corrents d’aigua naturals que compleixen diferents funcions. Entre elles, transporten aigua i materials sòlids, configuren hàbitats on conviuen plantes i animals…

Així és el nou Decret del Canvi Climàtic de la Generalitat

La Generalitat de Catalunya ha presentat aquest mes de novembre un nou Decret sobre el canvi climàtic. Es tracta d’un document que recull mesures urgents per a l’emergència climàtica així com indicacions per impulsar les energies renovables.

Entrevista a Santi Sabaté i Jorba

La periodista Miriam Vila ha entrevistat a Santi Sabaté i Jorba. Un text publicat a l’edició del 19 de febrer de la Gaseta de Matadepera i que recollim a continuació.

Els canvis són possibles, i ho hem demostrat

Sovint no som conscients de totes les possibilitats de canvi que tenim a l’abast. I aquesta és la reflexió que ens hauríem de fer tots plegats en qüestions relacionades amb el medi ambient, però també en tots els àmbits de la vida.

Coneix el generador que transforma l’aire en aigua!

El nostre planeta està format per un 70% d’aigua. Tot i això, només el 2% del total és potable. En l’actualitat hi ha 844 milions de persones que no disposen d’accés a xarxes d’aigua potable.

5 formes fàcils de lluitar contra el canvi climàtic en el dia a dia

El canvi climàtic és real. Fa uns dies, la BBC va publicar una notícia que anunciava que, si seguim com fins ara, d’aquí a poc més de deu anys els danys a la Terra arribaran a ser devastadors (fins el mateix Trump es deu estar donant cops de cap ara mateix). Hi haurà un desglaç superior, pujarà el nivell del mar, desapareixerà l’escull de corall, s’enfonsaran illes i ciutats, hi haurà més impactes sobre la temperatura i això repercutirà sobre la capacitat de conrear diversos aliments, entre altres conseqüències.

En 160 anys, hem pujat un grau la temperatura global. I encara que un grau que pugui semblar poc és prou per provocar danys irreparables. Però hi ha marxa enrere?

Aquests són els 3 riscos del canvi climàtic en la nostra salut

l debat sobre el canvi climàtic es planteja, en la majoria d’ocasions, des del punt de vista de com afecta al planeta i a la seva biodiversitat.

boscos canvi climatic
L'escalfament global no juga a favor dels ecosistemes i els boscos són uns dels principals afectats per aquesta causa que
biodiversitat
L'evidència de preservar la biodiversitat com a mètode de prevenció pel futur del planeta i de la humanitat és cada
neteja de riu matadesphera
 Els rius són corrents d'aigua naturals que compleixen diferents funcions. Entre elles, transporten aigua i materials sòlids, configuren hàbitats on
decret canvi climatic
La Generalitat de Catalunya ha presentat aquest mes de novembre un nou Decret sobre el canvi climàtic. Es tracta d'un
La periodista Miriam Vila ha entrevistat a Santi Sabaté i Jorba. Un text publicat a l'edició del 19 de febrer
Sovint no som conscients de totes les possibilitats de canvi que tenim a l’abast. I aquesta és la reflexió que
El nostre planeta està format per un 70% d’aigua. Tot i això, només el 2% del total és potable. En
El canvi climàtic és real. Fa uns dies, la BBC va publicar una notícia que anunciava que, si seguim com
l debat sobre el canvi climàtic es planteja, en la majoria d’ocasions, des del punt de vista de com afecta

Comunicat MATADESPHERA: Tots a casa. I ara què?

Primer de tot desitjar-vos que totes les persones properes (familiars, companyes i companys, amigues i amics), amb o sense coronavirus, estigueu bé. Si més no, prou bé com per superar aquest període incert tant pel que fa a la salut com a l’economia.

Dir-vos que els objectius de Matadesphera continuen essent necessaris i estan més vius que mai. En aquest segon cicle hem fet i teníem programades una sèrie d’activitats relacionades amb quatre reptes (energia, mobilitat, reciclatge, riera). Des del mes de març les activitats previstes, tot i estar alterades, pensem que en algun moment les podrem recuperar i compartir.

La crisi climàtica continua i la crisi pandèmica conviurà amb nosaltres ens agradi o no. Per tant, l’hem d’incorporar en el nostre procés de canvi. L’emergència climàtica no és independent del canvi global, i ara més que mai, queda clar que vivim en un planeta finit on tot està connectat. Cuidem-nos-en. Anem per feina!

Accedeix al comunicat


 

x