Els canvis són possibles, i ho hem demostrat

Sovint no som conscients de totes les possibilitats de canvi que tenim a l’abast. I aquesta és la reflexió que ens hauríem de fer tots plegats en qüestions relacionades amb el medi ambient, però també en tots els àmbits de la vida. En aquest sentit Matadesphera va néixer fa uns mesos amb la iniciativa de reflexionar i conscienciar sobre el canvi climàtic a nivell local, per aconseguir frenar un problema d’abast mundial. Perquè no ens enganyem, l’escalfament global és real i cal frenar-lo pel bé del futur del planeta.

 

Experts, escoles, polítics, entitats, ciutadans… Tots vosaltres ho heu fet possible gràcies al vostre compromís per la causa.

Matadesphera és el nom d’aquesta iniciativa ciutadana que va néixer amb l’objectiu d’estendre’s al màxim d’esferes possibles del poble, per tal que, entre totes, es proposessin canvis d’hàbits i comportaments que siguin d’aplicació immediata. I el poble ha respost. El procés participatiu ha comptat amb escoles, entitats, polítics, músics i diverses persones a títol personal, que s’han interessat per cadascuna de les dimensions que s’han tractat al llarg dels vuit diàlegs del cicle. I el resultat són les propostes concretes que s’han recollit i la certesa que cada cop hi ha més persones conscienciades i disposades a adoptar hàbits més sostenibles.

No hi ha cap dubte que el canvi climàtic és arreu i afecta tots els àmbits de la nostra vida i, ser-ne conscients, és el primer pas per començar a actuar. El consum responsable és a les nostres mans i, més enllà de la nostra esfera personal, ens ho hem de plantejar com una inversió planetària.

Per això, arribats a aquest punt, volem donar-vos les gràcies per haver-ho fet possible. Al llarg d’aquests mesos hem aconseguit conscienciar a tota una vila sobre la importància de preservar en nostre planeta amb petits gestos. Accions que, per petites que siguin, aporten el nostre granet de sorra a la causa.

Ha estat fantàstic posar punt i final a aquest primer cicle de xarrades, conferències, actes… Amb una gran celebració que ha involucrat al conjunt de Matadepera. Perquè, un cop més, hem demostrat que som un municipi actiu i compromès amb el medi ambient i amb el futur de les properes generacions. Gràcies a tots!

Comunicat MATADESPHERA: Tots a casa. I ara què?

Primer de tot desitjar-vos que totes les persones properes (familiars, companyes i companys, amigues i amics), amb o sense coronavirus, estigueu bé. Si més no, prou bé com per superar aquest període incert tant pel que fa a la salut com a l’economia.

Dir-vos que els objectius de Matadesphera continuen essent necessaris i estan més vius que mai. En aquest segon cicle hem fet i teníem programades una sèrie d’activitats relacionades amb quatre reptes (energia, mobilitat, reciclatge, riera). Des del mes de març les activitats previstes, tot i estar alterades, pensem que en algun moment les podrem recuperar i compartir.

La crisi climàtica continua i la crisi pandèmica conviurà amb nosaltres ens agradi o no. Per tant, l’hem d’incorporar en el nostre procés de canvi. L’emergència climàtica no és independent del canvi global, i ara més que mai, queda clar que vivim en un planeta finit on tot està connectat. Cuidem-nos-en. Anem per feina!

Accedeix al comunicat


 

x