Mesures urgents per la emergència climàtica

La Generalitat de Catalunya ha presentat aquest mes de novembre un nou Decret sobre el canvi climàtic. Es tracta d’un document que recull mesures urgents per a l’emergència climàtica així com indicacions per impulsar les energies renovables. Es tracta d’una norma ambiciosa que respon i complementa les anteriors pactes i accions impulsades des de la institució catalana, com el Pacte Nacional per a la Transició Energètica aprovat al 2017.

Entre les mesures d’aquest nou Decret destaca la eliminació de barreres administratives per a la implantació d’energia eòlica i fotovoltaica. Al mateix temps, s’estableix un procediment de tramitació més àgil que permeti estalviar temps i facilitar la tramitació en l’aposta per les renovables. D’aquesta manera, s’obre la implantació d’aquestes tecnologies al país, sempre respectant les figures de protecció ambiental, urbanística i paisatgística vigents.

 

 

Cal contemplar que aquestes mesures es presenten dies després de que la Generalitat hagi declarat l’estat l’emergència climàtica. Hem de ser conscients de com d’important és que tots aportem petits gestos per lluitar pel futur del nostre planeta. I en aquest sentit, la voluntat política és fonamental i necessària. Des de Matadesphera, us animem a fer un cop d’ull al document oficial per conèixer amb més detall quines seran les mesures que s’implantaran.

 

 

Comunicat MATADESPHERA: Tots a casa. I ara què?

Primer de tot desitjar-vos que totes les persones properes (familiars, companyes i companys, amigues i amics), amb o sense coronavirus, estigueu bé. Si més no, prou bé com per superar aquest període incert tant pel que fa a la salut com a l’economia.

Dir-vos que els objectius de Matadesphera continuen essent necessaris i estan més vius que mai. En aquest segon cicle hem fet i teníem programades una sèrie d’activitats relacionades amb quatre reptes (energia, mobilitat, reciclatge, riera). Des del mes de març les activitats previstes, tot i estar alterades, pensem que en algun moment les podrem recuperar i compartir.

La crisi climàtica continua i la crisi pandèmica conviurà amb nosaltres ens agradi o no. Per tant, l’hem d’incorporar en el nostre procés de canvi. L’emergència climàtica no és independent del canvi global, i ara més que mai, queda clar que vivim en un planeta finit on tot està connectat. Cuidem-nos-en. Anem per feina!

Accedeix al comunicat


 

x