La clau del benestar i de la prevenció

L’evidència de preservar la biodiversitat com a mètode de prevenció pel futur del planeta i de la humanitat és cada vegada més contundent. Recentment, així ho ha afirmat un estudi publicat a la revista Conservation Letters. El projecte ha demostrat que l’augment del consum de recursos i emissions contaminants com a conseqüència del creixement econòmic no és compatible amb la conservació de la biodiversitat. I en aquest sentit, la biodiversitat és el que ens permet desenvolupar-nos com a éssers vius en condicions favorables. Per tant, la relació entre tots dos factors és clara.​

 

Si vols llegir l’estudi complet, pots fer-ho fent clic aquí! De ben segur que hi trobaràs dades molt interessants.

 

 

 

Què ha passat amb la covid-19?

El cas del coronavirus també és demostrable amb els resultats extrets d’aquest estudi. En aquest sentit, es tracta d’una malaltia que ha arribat als humans a través dels animals. Un procés que es veu afavorit a causa de la pèrdua de la biodiversitat i de la deforestació.

 

Així mateix, seguint el procés que estan adoptant els diversos països sobre el desconfinament. Observem com en moltes ocasions estan primant les mesures econòmiques per sobre de la prevenció, a causa de la necessitat de reactivar l’economia.

 

Pel contrari, l’estudi de Conservation Letters defensa la teoria oposada: cal estudiar en primer lloc els objectius de conservació i benestar social, i a partir d’aquí establir quines trajectòries econòmiques els poden complementar. És a dir, és necessari primar el medi ambient per sobre dels diners.

 

Com serà el futur dels propers mesos és una incertesa. El que sí sabem, perquè així ens ho diu l’evidència científica, és que la preservació de la biodiversitat ens ajudarà a confeccionar una societat més saludable i forta. És hora de començar a treballar pel futur del planeta. T’animes?

Comunicat MATADESPHERA: Tots a casa. I ara què?

Primer de tot desitjar-vos que totes les persones properes (familiars, companyes i companys, amigues i amics), amb o sense coronavirus, estigueu bé. Si més no, prou bé com per superar aquest període incert tant pel que fa a la salut com a l’economia.

Dir-vos que els objectius de Matadesphera continuen essent necessaris i estan més vius que mai. En aquest segon cicle hem fet i teníem programades una sèrie d’activitats relacionades amb quatre reptes (energia, mobilitat, reciclatge, riera). Des del mes de març les activitats previstes, tot i estar alterades, pensem que en algun moment les podrem recuperar i compartir.

La crisi climàtica continua i la crisi pandèmica conviurà amb nosaltres ens agradi o no. Per tant, l’hem d’incorporar en el nostre procés de canvi. L’emergència climàtica no és independent del canvi global, i ara més que mai, queda clar que vivim en un planeta finit on tot està connectat. Cuidem-nos-en. Anem per feina!

Accedeix al comunicat


 

x