Quins són els reptes del canvi climàtic per la salut?
Dijous, 25 d’octubre de 2018

p

INFORMACIÓ BÀSICA

DATA: Dijous, 25 d’octubre de 2018

HORA: 2/4 de 8 – (19 . 30 h.)

UBICACIÓ: Sala d’Actes del Casal de Cultura de Matadepera

P

DESCRIPCIÓ

TÍTOL DEL DIÀLEG: Quins són els reptes del canvi climàtic per la salut?

 

CONFERENCIANTS: Dr. Josep Martí i Sr. Josep Cabayol

 

SINÒPSIS: En aquest diàleg el Dr. Josep Martí i el periodista el Sr. Josep Cabayol ens exposen l’actualitat de les conseqüències del canvi climàtic a la salut dels conciutadans. On som, d’on venim i cap a on ens dirigim si no fem res per impedir-ho.

L’escalfament del planeta comporta una expansió de malalties i malures a zones on estaven limitades pel fred. Arribada de malalties tropicals.

Sr. Josep Cabayol

L’augment de la freqüència i durada de les onades de calor accentuen la vulnerabilitat, especialment de la gent gran i d’infants. Nits tòrrides. La gent pobre, més afectada.
La combustió provoca emissions de gasos d’efecte hivernacle però també genera partícules i contaminació de l’aire que provoquen malalties respiratòries, al·lèrgies i càncer.

Dr. Josep Martí

Sr. Josep Cabayol

Conferenciant

Periodista i president de sicom.cat

Dr. Josep Martí

Conferenciant

Coordinador del Grup de treball de Medi Ambient i Salut

Comunicat MATADESPHERA: Tots a casa. I ara què?

Primer de tot desitjar-vos que totes les persones properes (familiars, companyes i companys, amigues i amics), amb o sense coronavirus, estigueu bé. Si més no, prou bé com per superar aquest període incert tant pel que fa a la salut com a l’economia.

Dir-vos que els objectius de Matadesphera continuen essent necessaris i estan més vius que mai. En aquest segon cicle hem fet i teníem programades una sèrie d’activitats relacionades amb quatre reptes (energia, mobilitat, reciclatge, riera). Des del mes de març les activitats previstes, tot i estar alterades, pensem que en algun moment les podrem recuperar i compartir.

La crisi climàtica continua i la crisi pandèmica conviurà amb nosaltres ens agradi o no. Per tant, l’hem d’incorporar en el nostre procés de canvi. L’emergència climàtica no és independent del canvi global, i ara més que mai, queda clar que vivim en un planeta finit on tot està connectat. Cuidem-nos-en. Anem per feina!

Accedeix al comunicat


 

x