Quins són els efectes de la producció i el consum d’aliments en el canvi climàtic i viceversa?
Dijous, 8 de novembre de 2018

p

INFORMACIÓ BÀSICA

DATA: Dijous, 8 de novembre de 2018

HORA: 2/4 de 8 – (19 . 30 h.)

UBICACIÓ: Sala d’Actes del Casal de Cultura de Matadepera

P

DESCRIPCIÓ

TÍTOL DEL DIÀLEG: Quins són els efectes de la producció i el consum d’aliments en el canvi climàtic i viceversa?

 

CONFERENCIANTS: Dr. Jordi Puig, el Sr. Joan Vallhonrat i el Dr. Carles Ibàñez.

 

SINÒPSIS: En aquest diàleg el Dr. Jordi Puig l’ambientòleg i director del Centre de Recerca en Agrobiodiversitat L’ESPIGAL, el Sr. Joan Vallhonrat, enginyer tècnic agrícola, i el Dr. Carles Ibàñez, biòleg i investigador de l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentaria, l’IRTA, i membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible, CADS, ens faran reflexionar sobre tot allò que comporta la producció i consum d’aliments en la societat actual tenint-ne en compte les repercusions en el canvi climàtic.

Redistribució dels òptims dels conreus actuals. Més necessitats de reg. Ampliació del període vegetatiu a l’hivern, que en alguns casos és pot aprofitar per més collites. Desplaçaments d’òptims a zones de més alçada.

Dr. Jordi Puig

Pèrdua de zones productives a les zones costaneres, especialment als deltes. Pèrdua de la qualitat dels sòls per degradació o ocupació per altres usos.

Sr. Joan Vallhonrat

Els conreus de secà Mediterranis ho tenen pitjor. Més demanda evaporativa i disponibilitat d’aigua més irregular i concentrada. Més erosió. Més limitació de fòsfor.

Menys carnívors, més vegetarians. Menys productes llunyans, més de proximitat.

Dr. Carles Ibàñez

Dr. Jordi Puig

Conferenciant

Ambientòleg i director del centre de recerca en agrobiodiversitat L’ESPIGAL

Sr. Joan Vallhonrat

Conferenciant

Enginyer tècnic agrícola i forestal

Dr. Carles Ibàñez

Conferenciant

Biòleg i investigador de l’IRTA i membre del CADS

Comunicat MATADESPHERA: Tots a casa. I ara què?

Primer de tot desitjar-vos que totes les persones properes (familiars, companyes i companys, amigues i amics), amb o sense coronavirus, estigueu bé. Si més no, prou bé com per superar aquest període incert tant pel que fa a la salut com a l’economia.

Dir-vos que els objectius de Matadesphera continuen essent necessaris i estan més vius que mai. En aquest segon cicle hem fet i teníem programades una sèrie d’activitats relacionades amb quatre reptes (energia, mobilitat, reciclatge, riera). Des del mes de març les activitats previstes, tot i estar alterades, pensem que en algun moment les podrem recuperar i compartir.

La crisi climàtica continua i la crisi pandèmica conviurà amb nosaltres ens agradi o no. Per tant, l’hem d’incorporar en el nostre procés de canvi. L’emergència climàtica no és independent del canvi global, i ara més que mai, queda clar que vivim en un planeta finit on tot està connectat. Cuidem-nos-en. Anem per feina!

Accedeix al comunicat


 

x