Què es proposa i es fa pel canvi climàtic des de la política?
Dijous, 13 de desembre de 2018

p

INFORMACIÓ BÀSICA

DATA: Dijous, 13 de desembre de 2018

HORA: 2/4 de 8 – (19 . 30 h.)

UBICACIÓ: Sala d’Actes del Casal de Cultura de Matadepera

P

DESCRIPCIÓ

TÍTOL DEL DIÀLEG: Què es proposa i es fa pel canvi climàtic des de la política?

 

CONFERENCIANTS: Sr. Arnau Queralt i el Sr. Salvador Samitier

 

SINÒPSIS: Diàleg enfocat des d’una visió política de l’assumpte del canvi climàtic, el Sr. Arnau Queralt, director del CADS, Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya i el Sr. Salvador Samitier, el cap de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, ens exposaràn les mesures que es prenen des de les institucions. Comptarem amb la presència de respresentats dels diferents grups polítics locals.

Tot i que es proposen fites per reduir el Canvi Climàtic, les polítiques queden constretes per interessos econòmics, grups de poder influents i pels que fan negoci amb les emissions.

La legislació hauria d’ajudar a implementar polítiques de lluita contra el canvi climàtic, però hi ha entrebancs en la validació i l’aplicació.

Sr. Arnau Queralt

Cal generar consensos locals per a que da manera transversal totes les forces polítiques incorporin la lluita contra el canvi climàtic, i hauria de ser possible com a mínim a escala local amb accions concretes i compartides.

Sr. Salvador Samitier

Sr. Arnau Queralt

Conferenciant

Director del CADS, Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya

Sr. Salvador Samitier

Conferenciant

Cap de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic

Comunicat MATADESPHERA: Tots a casa. I ara què?

Primer de tot desitjar-vos que totes les persones properes (familiars, companyes i companys, amigues i amics), amb o sense coronavirus, estigueu bé. Si més no, prou bé com per superar aquest període incert tant pel que fa a la salut com a l’economia.

Dir-vos que els objectius de Matadesphera continuen essent necessaris i estan més vius que mai. En aquest segon cicle hem fet i teníem programades una sèrie d’activitats relacionades amb quatre reptes (energia, mobilitat, reciclatge, riera). Des del mes de març les activitats previstes, tot i estar alterades, pensem que en algun moment les podrem recuperar i compartir.

La crisi climàtica continua i la crisi pandèmica conviurà amb nosaltres ens agradi o no. Per tant, l’hem d’incorporar en el nostre procés de canvi. L’emergència climàtica no és independent del canvi global, i ara més que mai, queda clar que vivim en un planeta finit on tot està connectat. Cuidem-nos-en. Anem per feina!

Accedeix al comunicat


 

x