Què en sabem i què fa Matadepera pels reptes del canvi climàtic?
Dijous, 13 de setembre de 2018

p

INFORMACIÓ BÀSICA

DATA: Dijous, 13 de setembre de 2018

HORA: 2/4 de 8 – (19 . 30 h.)

UBICACIÓ: Sala d’Actes del Casal de Cultura de Matadepera

P

DESCRIPCIÓ

TÍTOL DEL DIÀLEG: Què en sabem i què fa Matadepera pels reptes del canvi climàtic?

 

CONFERENCIANT: Dr. Santi Sabaté

 

SINÒPSIS: En aquest diàleg es fa la presentació oficial del cercle de diàlegs Matadesphera. Seguidament el professor Dr. Santi Sabaté ens fa una posada en escena del panorama actual al nostre planeta pel que respecta al canvi climàtic.

Què n’hem après del Canvi Climàtic?

v

El símptomes de la degradació del planeta local i global provocada pels humans.

El Canvi Climàtic afecta i afectarà tothom. Escalfament i redistribució de les pluges.

És clau reduir les emissions dels Gasos d’Efecte Hivernacle (CO2 i altres). Tots hi podem fer alguna cosa.

Només tenim un planeta. Pel be comú i un futur més desitjable ens convé actuar acceptant que el nostre planeta és finit, no com si en tinguéssim molts.

Dr. Santi Sabaté

Dr. Santi Sabaté

Conferenciant

Professor Titular d’Universitat del Departament d’Ecologia de la Universitat de Barcelona (UB) i Investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals, CREAF. Des del febrer del 2008 també secretari del Departament d’Ecologia (UB).

Comunicat MATADESPHERA: Tots a casa. I ara què?

Primer de tot desitjar-vos que totes les persones properes (familiars, companyes i companys, amigues i amics), amb o sense coronavirus, estigueu bé. Si més no, prou bé com per superar aquest període incert tant pel que fa a la salut com a l’economia.

Dir-vos que els objectius de Matadesphera continuen essent necessaris i estan més vius que mai. En aquest segon cicle hem fet i teníem programades una sèrie d’activitats relacionades amb quatre reptes (energia, mobilitat, reciclatge, riera). Des del mes de març les activitats previstes, tot i estar alterades, pensem que en algun moment les podrem recuperar i compartir.

La crisi climàtica continua i la crisi pandèmica conviurà amb nosaltres ens agradi o no. Per tant, l’hem d’incorporar en el nostre procés de canvi. L’emergència climàtica no és independent del canvi global, i ara més que mai, queda clar que vivim en un planeta finit on tot està connectat. Cuidem-nos-en. Anem per feina!

Accedeix al comunicat


 

x