Pot atenuar l’economia circular i el reciclatge el canvi climàtic?
Dimarts, 9 d’octubre de 2018

p

INFORMACIÓ BÀSICA

DATA: Dimarts, 9 d’octubre de 2018

HORA: 2/4 de 8 – (19 . 30 h.)

UBICACIÓ: Sala d’Actes del Casal de Cultura de Matadepera

P

DESCRIPCIÓ

TÍTOL DEL DIÀLEG: Pot atenuar l’economia circular i el reciclatge el canvi climàtic?

 

CONFERENCIANTS: Dr. Salvador Pueyo i Sr. Pere Casals

 

SINÒPSIS: En aquest diàleg el Dr. Salvador Pueyo i l’empresari del sector del reciclatge el Sr. Pere Casals presenten, des de diferents punts de vista, algunes de les possibles vies per intentar frenar aquest escalfament global que està suposant el, ja per tots conegut, canvi climàtic.

Limitació de Recursos en un Món finit.

El consum responsable és a les nostres mans. No deixem que el control se’ns escapi!

Per atenuar el Canvi Climàtic tenim dues opcions, Creixement Verd (Bioeconomia, Economia Verda, IRRR). En molts casos no suficient. I Decréixer (per no col·lapsar un sistema sobredimensionat). Nosaltres triem!

Dr. Salvador Pueyo

Processar els residus adequadament. Compartir, fer durar les coses que tenim o adquirim, reparar, evitar l’innecessari.

La solució és innovar i les 3R: Reduir, Reciclar i Reutilitzar.

Sr. Pere Casals

Dr. Salvador Pueyo

Conferenciant

Departament d’Ecologia de la Universitat de Barcelona, combinant treballs de gestió ambiental amb una tesi de doctorat en teoria ecològica i economia ecològica. Investigador de l’Institut Nacional de Recerca a l’Amazones (INPA, Manaus, Amazonas, Brasil), el Departament de Recursos Renovables de la Universitat d’Alberta, el Parc Científic de Barcelona i l’Institut Català de Ciències del Clima.

Sr. Pere Casals

Conferenciant

Empresari del sector del reciclatge

Comunicat MATADESPHERA: Tots a casa. I ara què?

Primer de tot desitjar-vos que totes les persones properes (familiars, companyes i companys, amigues i amics), amb o sense coronavirus, estigueu bé. Si més no, prou bé com per superar aquest període incert tant pel que fa a la salut com a l’economia.

Dir-vos que els objectius de Matadesphera continuen essent necessaris i estan més vius que mai. En aquest segon cicle hem fet i teníem programades una sèrie d’activitats relacionades amb quatre reptes (energia, mobilitat, reciclatge, riera). Des del mes de març les activitats previstes, tot i estar alterades, pensem que en algun moment les podrem recuperar i compartir.

La crisi climàtica continua i la crisi pandèmica conviurà amb nosaltres ens agradi o no. Per tant, l’hem d’incorporar en el nostre procés de canvi. L’emergència climàtica no és independent del canvi global, i ara més que mai, queda clar que vivim en un planeta finit on tot està connectat. Cuidem-nos-en. Anem per feina!

Accedeix al comunicat


 

x