Entendre la Riera per integrar i gestionar els seus valors
Dijous, 13 de febrer de 2020

p

INFORMACIÓ BÀSICA

DATA: Dijous, 13 de febrer de 2020

HORA: 2/4 de 8 – (19 . 30 h.)

UBICACIÓ: Sala d’Actes del Casal de Cultura de Matadepera

P

DESCRIPCIÓ

TÍTOL DEL DIÀLEG: Entendre la Riera per integrar i gestionar els seus valors

 

CONFERENCIANTS: Dr. Francesc Sabater i el Sr. Albert Sorolla

 

SINÒPSIS: En aquest diàleg el Dr. Francesc Sabater, professor d’Ecologia de la UB, i el Sr. Albert Sorolla, director tècnic de Naturalea ens ajudaran a conèixer l’ecosistema de la Riera, el seu comportament hidrològic i el paper refrigirador davant l’emergència climàtica.

La Riera és el principal vertebrador del paisatge. És un recurs indispensable per la fauna i fa les funcions de corredor biològic, a més de refugi per a la biodiversitats. Cal mantenir-la com a patrimoni geològic i natural.

Dr. Francesc Sabater

Les solucions basades en la Naturalesa (SBN) són solucions als reptes de la societat inspirats i recolzados en la naturalesa. Es tracta de solucions rendibles que proporcionen beneficis ambientals, socials i econòmics, resilients que aporten diversitat i naturalesa a les ciutats, a el món rural i a tots els entorns amb l’adaptació local, eficiència de recursos i intervencions sistèmiques.

Sr. Albert Sorolla

Dr. Francesc Sabater

Conferenciant

Professor d’Ecologia de la UB i investigador del CREAF.

Sr. Albert Sorolla

Conferenciant

Director tècnic de Naturalea, especialita en enginyeria aplicada al paisatge, restauració fluvial, restauració de camins, treballs de pedra en sec.

Comunicat MATADESPHERA: Tots a casa. I ara què?

Primer de tot desitjar-vos que totes les persones properes (familiars, companyes i companys, amigues i amics), amb o sense coronavirus, estigueu bé. Si més no, prou bé com per superar aquest període incert tant pel que fa a la salut com a l’economia.

Dir-vos que els objectius de Matadesphera continuen essent necessaris i estan més vius que mai. En aquest segon cicle hem fet i teníem programades una sèrie d’activitats relacionades amb quatre reptes (energia, mobilitat, reciclatge, riera). Des del mes de març les activitats previstes, tot i estar alterades, pensem que en algun moment les podrem recuperar i compartir.

La crisi climàtica continua i la crisi pandèmica conviurà amb nosaltres ens agradi o no. Per tant, l’hem d’incorporar en el nostre procés de canvi. L’emergència climàtica no és independent del canvi global, i ara més que mai, queda clar que vivim en un planeta finit on tot està connectat. Cuidem-nos-en. Anem per feina!

Accedeix al comunicat


 

x