Com la producció i l’ús de l’energia contribueix al canvi climàtic i quins canvis hem d’impulsar?
Dijous, 22 de novembre de 2018

p

INFORMACIÓ BÀSICA

DATA: Dijous, 22 de novembre de 2018

HORA: 2/4 de 8 – (19 . 30 h.)

UBICACIÓ: Sala d’Actes del Casal de Cultura de Matadepera

P

DESCRIPCIÓ

TÍTOL DEL DIÀLEG: Com la producció i l’ús de l’energia contribueix al canvi climàtic i quins canvis hem d’impulsar?

 

CONFERENCIANTS: Dr. Jordi Solé, Sra. Letiane Benincá, Sr. Pau Iglesias i el Sr. Ricard Gasol,

 

SINÒPSIS: En aquest diàleg el Dr. Jordi Solé, Doctor en Física per la Universitat Politècnica de Catalunya i investigador contratat en l’Institut de Ciències del Mar, CSIC,  ens exposarà un enfoc sobre com la producció d’energia afecta al canvi climàtic i de cap a quines vies ens hauriem de dirigir per contrarestar-ho. El Sr. Ricard Gasol ens parlarà de l’energia fotovoltaica i aspectes pràctics. I els arquitectes d’ib22 Arquitectes, la Sr. Letiane Benincá  i el Sr. Pau Iglesias ens parlaren dels aspectes més pràctics d’una vivenda sostenible.

La producció d’energia s’ha d’assolir amb renovables, però també necessitarem energia per fer la transició i transformar les infraestructures necessàries. L’energia fòssil serà cada cop més limitant. L’autoconsum a escala municipal i familiar es fan imprescindibles.

El transport de mercaderies i matèries primeres contribueix moltíssim a les emissions. Els impactes dels avions i el transport marítim no són prou visibles a la nostra consciència.

Dr. Jordi Solé

Hem de plantejar-nos seriosament el canvi d’hàbits que comporten l’ús d’energia que ens podríem estalviar. Al transport i a les nostres cases tenim accions a l’abast per decidir i actuar.

Sra. Letiane Benincá i Sr. Pau Iglesias

Dr. Jordi Solé

Conferenciant

Doctor en Física per la Universitat Politècnica de Catalunya i investigador a l’Institut de Ciències del Mar, CSIC

Sra. Letiane Benincá

Conferenciant

Arquitecta sòcia fundadora d’ib22 Arquitectes.

Sr. Pau Iglesias

Conferenciant

Arquitecte soci fundador d’ib22 Arquitectes.

Comunicat MATADESPHERA: Tots a casa. I ara què?

Primer de tot desitjar-vos que totes les persones properes (familiars, companyes i companys, amigues i amics), amb o sense coronavirus, estigueu bé. Si més no, prou bé com per superar aquest període incert tant pel que fa a la salut com a l’economia.

Dir-vos que els objectius de Matadesphera continuen essent necessaris i estan més vius que mai. En aquest segon cicle hem fet i teníem programades una sèrie d’activitats relacionades amb quatre reptes (energia, mobilitat, reciclatge, riera). Des del mes de març les activitats previstes, tot i estar alterades, pensem que en algun moment les podrem recuperar i compartir.

La crisi climàtica continua i la crisi pandèmica conviurà amb nosaltres ens agradi o no. Per tant, l’hem d’incorporar en el nostre procés de canvi. L’emergència climàtica no és independent del canvi global, i ara més que mai, queda clar que vivim en un planeta finit on tot està connectat. Cuidem-nos-en. Anem per feina!

Accedeix al comunicat


 

x