Com es comunica el canvi climàtic als mitjans?
Dijous, 18 de desembre de 2018

p

INFORMACIÓ BÀSICA

DATA: Dimarts, 18 de desembre de 2018

HORA: 2/4 de 8 – (19 . 30 h.)

UBICACIÓ: Sala d’Actes del Casal de Cultura de Matadepera

P

DESCRIPCIÓ

TÍTOL DEL DIÀLEG: Com es comunica el canvi climàtic als mitjans?

CONFERENCIANTS: Sra. Laura Pinyol, Sr. Francesc Mauri i la Sra. Anna Ramon

SINÒPSIS: En aquest diàleg la periodista matadeperenca la Sra. Laura Pinyol ens explicarà quina importància mediàtica li donen els mitjans de comunicació offline i online sobre els temes del canvi climàtic. El meteoròleg el Sr. Francesc Mauri ens enfocarà des d’un punt de vista de repercusió mediàtica el tema del canvi climàtic als mitjans de comunicació. I la biòloga i responsable de comunicació de CREAF, la Sra. Anna Ramon, ens donarà la seva visió mediàtica del coneixement que en tenen els mitjans de comunicació sobre els temes del canvi climàtic.

El Canvi Climàtic no hauria d’estar present com una notícia, és un fet que ha d’estar present i tractat en tot, perquè afecta i afectarà a tot. Encara no es tracte com la crisis mundial que és, amb totes les seves derivades.

El Canvi climàtic s’explica als mitjans, però les causes i els responsables es minimitzen o es posen en dubte.

Sra. Laura Pinyol

El Canvi climàtic no és una cosa llunyana, ens afecta a tots, apropar els missatges a la gent, no amb exemples importats, sinó amb els que ens envolten.

Sra. Anna Ramon

Els grups de poder econòmic controlen molts mitjans i filtren i deformen les informacions que ens arriben. No hauria de ser el cas pels mitjans públics, però inclús per aquests resulta difícil la independència total. Sovint també estan contaminats.

Sr. Francesc Mauri

Sra. Laura Pinyol

Conferenciant

Periodista

Sr. Francesc Mauri

Conferenciant

Meteoròleg

Sra. Anna Ramon

Conferenciant

Biòloga i responsable de comunicació del CREAF

Comunicat MATADESPHERA: Tots a casa. I ara què?

Primer de tot desitjar-vos que totes les persones properes (familiars, companyes i companys, amigues i amics), amb o sense coronavirus, estigueu bé. Si més no, prou bé com per superar aquest període incert tant pel que fa a la salut com a l’economia.

Dir-vos que els objectius de Matadesphera continuen essent necessaris i estan més vius que mai. En aquest segon cicle hem fet i teníem programades una sèrie d’activitats relacionades amb quatre reptes (energia, mobilitat, reciclatge, riera). Des del mes de març les activitats previstes, tot i estar alterades, pensem que en algun moment les podrem recuperar i compartir.

La crisi climàtica continua i la crisi pandèmica conviurà amb nosaltres ens agradi o no. Per tant, l’hem d’incorporar en el nostre procés de canvi. L’emergència climàtica no és independent del canvi global, i ara més que mai, queda clar que vivim en un planeta finit on tot està connectat. Cuidem-nos-en. Anem per feina!

Accedeix al comunicat


 

x