Com el canvi climàtic condiciona la disponibilitat d’aigua?
Dijous, 8 de gener de 2019

p

INFORMACIÓ BÀSICA

DATA: Dimarts, 8 de gener de 2019

HORA: 2/4 de 8 – (19 . 30 h.)

UBICACIÓ: Sala d’Actes del Casal de Cultura de Matadepera

P

DESCRIPCIÓ

TÍTOL DEL DIÀLEG: Com el canvi climàtic condiciona la disponibilitat d’aigua?

 

CONFERENCIANTS: Dr. Toni Munné, Dr. Francesc Sabater i Dr. Javier Martín Vide

 

SINÒPSIS: En aquest diàleg els doctors Dr. Toni Munné, Cap del Departament de Control i Qualitat de l’Aigua de l’Agència Catalana de l’Aigua, el Dr. Francesc Sabater, especialista en Biogeoquímica – Gestió i restauració del medi natural – Limnologia / Biologia d’organismes d’aigües continentals per la Universitat de Barcelona,  i Dr. Javier Martín Vide, catedràtic de Geografia Física de la Universitat de Barcelona, especialista en climatologia, ens faran reflexionar al voltant de l’escassetat de l’aigua al planeta i com el canvi climàtic està afectant i afectarà a aquesta.

Hi ha escalfament Global evident a tot el Món, sobretot als Pols. Globalment més pluges, però es redistribueixen en el temps (més concentrades) i a l’espai (pugen de Latitud). La sequera s’accentua a les zones tropicals i a la Mediterrània. Més demanda evaporativa.

Dr. Javier Martín Vide

La reutilització de l’aigua, especialment la que s’aboca al mar des de les Depuradores, serà un guany de recurs imprescindible a la nostra zona.

Dr. Toni Munné

En un context de Canvi Climàtic i Global, transformar els espais fluvials i els sòls de les conques en un estat més natural (menys pavimentació) dona més capacitat d’autodepuració i d’infiltració d’aigua pels aqüífers.

L’artificialització afavoreix l’escorrentia superficial, les crescudes sobtades i l’erosió, com a resposta a pluges més concentrades.

Dr. Francesc Sabaté

Dr. Toni Munné

Conferenciant

Biòleg i doctor per la Universitat de Barcelona en el programa d’Ecologia. Cap del Departament de Control i Qualitat de l’Aigua de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Dr. Francesc Sabater

Conferenciant

Especialista en Biogeoquímica – Gestió i restauració del medi natural – Limnologia / Biologia d’organismes d’aigües continentals per la Universitat de Barcelona.

Dr. Javier Martín Vide

Conferenciant

Catedràtic de Geografia Física de la Universitat de Barcelona, especialista en climatologia.

Com podem millorar les edificacions, els jardins i l'entorn verd?

Com podem millorar les edificacions, els jardins i l'entorn verd?

Dimarts, 10 de desembre de 2019 a les 19.30 h.

 • 0
  0
  Dies
 • 0
  0
  Hores
 • 0
  0
  Minuts
 • 0
  0
  Segons
x