Com el canvi climàtic condiciona la disponibilitat d’aigua?
Dijous, 8 de gener de 2019

p

INFORMACIÓ BÀSICA

DATA: Dimarts, 8 de gener de 2019

HORA: 2/4 de 8 – (19 . 30 h.)

UBICACIÓ: Sala d’Actes del Casal de Cultura de Matadepera

P

DESCRIPCIÓ

TÍTOL DEL DIÀLEG: Com el canvi climàtic condiciona la disponibilitat d’aigua?

 

CONFERENCIANTS: Dr. Toni Munné, Dr. Francesc Sabater i Dr. Javier Martín Vide

 

SINÒPSIS: En aquest diàleg els doctors Dr. Toni Munné, Cap del Departament de Control i Qualitat de l’Aigua de l’Agència Catalana de l’Aigua, el Dr. Francesc Sabater, especialista en Biogeoquímica – Gestió i restauració del medi natural – Limnologia / Biologia d’organismes d’aigües continentals per la Universitat de Barcelona,  i Dr. Javier Martín Vide, catedràtic de Geografia Física de la Universitat de Barcelona, especialista en climatologia, ens faran reflexionar al voltant de l’escassetat de l’aigua al planeta i com el canvi climàtic està afectant i afectarà a aquesta.

Hi ha escalfament Global evident a tot el Món, sobretot als Pols. Globalment més pluges, però es redistribueixen en el temps (més concentrades) i a l’espai (pugen de Latitud). La sequera s’accentua a les zones tropicals i a la Mediterrània. Més demanda evaporativa.

Dr. Javier Martín Vide

La reutilització de l’aigua, especialment la que s’aboca al mar des de les Depuradores, serà un guany de recurs imprescindible a la nostra zona.

Dr. Toni Munné

En un context de Canvi Climàtic i Global, transformar els espais fluvials i els sòls de les conques en un estat més natural (menys pavimentació) dona més capacitat d’autodepuració i d’infiltració d’aigua pels aqüífers.

L’artificialització afavoreix l’escorrentia superficial, les crescudes sobtades i l’erosió, com a resposta a pluges més concentrades.

Dr. Francesc Sabaté

Dr. Toni Munné

Conferenciant

Biòleg i doctor per la Universitat de Barcelona en el programa d’Ecologia. Cap del Departament de Control i Qualitat de l’Aigua de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Dr. Francesc Sabater

Conferenciant

Especialista en Biogeoquímica – Gestió i restauració del medi natural – Limnologia / Biologia d’organismes d’aigües continentals per la Universitat de Barcelona.

Dr. Javier Martín Vide

Conferenciant

Catedràtic de Geografia Física de la Universitat de Barcelona, especialista en climatologia.

PRÒXIM DIÀLEG: L'impacte energètic de la mobilitat

L'impacte energètic de la mobilitat

Dimarts, 28 de gener de 2020 a les 19.30 h.

 • 0
  0
  Dies
 • 0
  0
  Hores
 • 0
  0
  Minuts
 • 0
  0
  Segons
x