Com el canvi climàtic afecta a la gestió forestal i als incendis?
Dimecres, 16 de gener de 2019

p

INFORMACIÓ BÀSICA

DATA: Dimecres, 16 de gener de 2019

HORA: 2/4 de 8 – (19 . 30 h.)

UBICACIÓ: Sala d’Actes del Casal de Cultura de Matadepera

P

DESCRIPCIÓ

TÍTOL DEL DIÀLEG: Com el canvi climàtic afecta a la gestió forestal i als incendis?

 

CONFERENCIANTS: Sra. Étel Arilla,Dra. Anna Badia i el Sr. Ricard Farriol

 

SINÒPSIS: En aquest diàleg els conferenciants ens exposaran la situació en que es troba la massa forestal i com aquesta s’està veient afectada pel canvi climàtic, sobretot pel que respecta als incendis.

Les zones periurbanes són molt més sensibles al Canvi Climàtic. A més cal realitzar canvis dels òptims de distribució dels boscos.

Sra. Etel Arilla

Els períodes de sequera més freqüents, més intensos, i més prolongats porten a major risc d’incendis.

Dra. Anna Badia

La gestió forestal ha de ser multi-objectiu i feta a mida. Que permeti un millor creixement (malgrat la reducció de recursos hídrics i més temperatura), que disminueixi la propagació dels incendis quan es donen, que valoritzin productes forestals. Però també protegeixi la diversitat de boscos i d’espècies a les zones d’especial interès per la conservació. Visió integrada del bosc, no només la fusta, sinó de tots els seus serveis. Maximitzar el carboni a l’ecosistema allà on sigui possible.

Sra. Ricard Farriol

Sra. Etel Arilla

Conferenciant

Tècnica GRAF dels Bombers de la Generalitat de Catalunya.

Dra. Anna Badia

Conferenciant

Geògrafa de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Sr. Ricard Farriol

Conferenciant

President de l’Agrupació de Defensa Forestal, ADF de Matadepera, qui ha dissenyat la poda i neteja dels boscos del municipi.

Comunicat MATADESPHERA: Tots a casa. I ara què?

Primer de tot desitjar-vos que totes les persones properes (familiars, companyes i companys, amigues i amics), amb o sense coronavirus, estigueu bé. Si més no, prou bé com per superar aquest període incert tant pel que fa a la salut com a l’economia.

Dir-vos que els objectius de Matadesphera continuen essent necessaris i estan més vius que mai. En aquest segon cicle hem fet i teníem programades una sèrie d’activitats relacionades amb quatre reptes (energia, mobilitat, reciclatge, riera). Des del mes de març les activitats previstes, tot i estar alterades, pensem que en algun moment les podrem recuperar i compartir.

La crisi climàtica continua i la crisi pandèmica conviurà amb nosaltres ens agradi o no. Per tant, l’hem d’incorporar en el nostre procés de canvi. L’emergència climàtica no és independent del canvi global, i ara més que mai, queda clar que vivim en un planeta finit on tot està connectat. Cuidem-nos-en. Anem per feina!

Accedeix al comunicat


 

x